Displayprodukter, brukar även kallas för exponeringsprodukter, är produkter som används för att exponera och därmed marknadsföra ett företags produkter eller varumärke. De kan exempelvis användas utanför en butik för att ge information som gör att konsumenterna stannar till och besöker butiken. Fundera på vilka behov som ni har, eller prata med en säljare, så att rätt displayprodukt används. Detta för att få ett så bra resultat som möjligt.

Gatuprataren

Gatupratare kan se ut på flera olika sätt men har i grunden en tyngre fot som stabiliserar den samt en del där informationen förmedlas. Ett exempel är de som har stora affischhållare ovanpå foten. I och med att de kan stå för sig själva och är stabila kan de ställas ut på trottoaren för att bland annat visa på vilken meny ett café har.

Skyltskåp

Ett skyltskåp kan liknas med en anslagstavla med en glas/plast-dörr framför. På detta sätt skyddas materialet som sätts upp mot att någon ska gå och ändra på det. Är det i offentliga lokaler som dessa skyltskåp ska användas brukar man välja låsbara modeller. Fördelen med skyltskåpen är även att LED-belysning kan monteras in i skåpet vilket gör att informationen som ska förmedlas lyses upp konstant. Det blir därmed en mer avancerad anslagstavla med skydd på fronten. Ett låsbart skyltskåp kan placeras både utomhus på stolpar eller varför inte på en vägg? Citypro erbjuder ett fullsortiment av låsbara skyltskåp.

Informationsskåp

Oftast används ordet informationsskåp för samma sak som skyltskåp. Ett skåp (med öppningsbar framsida) där man anger den information man vill nå ut med. Det kan i vissa fall finnas skillnader mellan skyltskåp och informationsskåp men generellt ger de samma funktion.

Roll Up

En roll up har delvis liknande funktion som en gatupratare. Däremot är den betydligt högre. Grunden är en stabil fot som det sitter en kassett på. Kassetten rymmer en duk som rullas ut och spänns upp mot en pinne. Fördelen är att informationsytan blir betydligt större än på en gatupratare. Dessutom är den lätt att bära med då duken snabbt rullas in i kassetten. En tydlig sak som skiljer dessa produkter är alltså var de kan användas. Ett skyltskåp kräver oftast en vägg. Nu finns det visserligen ben som kan monteras på skyltskåpen men med tanke på dess tyngd behövs då även rejält stabila ”fötter”. Främst används dessa alltså på väggar. Detta medan Roll Up och gatuprataren främst används som självstående enheter.