Vad kostar flyttstädningen – En jämförelse

Många som flyttar genomför sin flyttstädning själv då man anser att det för dyrt att köpa in tjänsten. Samtidigt är det många som inte har en aning om vad det egentligen kostar. Här jämförs priserna hos fyra städföretag i Stockholm. Företag som valt att vara transparenta med priserna direkt på sina hemsidor. Det är två saker som tydligt visas. Det är inte dyrt – och de stora företagen har liknande priser.

Enbart städföretag med pris på hemsidan

En del städföretag ger enbart offert på flyttstädning medan andra presenterar priset direkt via hemsidan. I denna jämförelse jämfördes de fyra första städföretagen som presenterades av Google när en sökning genomfördes efter flyttstädning. Jämförelsen gäller en lägenhet på 75 kvadratmeter i centrala Stockholm. Därmed tillkommer det inte någon extraavgift för utkörning eller liknande.

Ett företag skriver att priset blir 1950 kr efter rut-avdrag. Det är ett pris som gäller så länge som lägenheten är 70 – 79 kvadratmeter. Däremot anges att det i deras flyttstädning inte ingår ”borttagning av klistermärken”. Man får alltså vara noga med att kolla vad som ingår vilket kan vara en orsak till att priserna varierar.

Ett annat företag anger priset 1850 kr efter rut-avdrag. Skillnaden är alltså marginell mellan dessa två vilka bägge är mycket stora städföretag i Stockholm. Däremot tillkommer det här 149 kr för resetillägg, fakturahantering och material. Är man däremot återkommande kund ges 10% rabatt.

Det tredje företaget anger priset 1900 kr efter rut-avdrag. Dessa tre ligger alltså mycket nära varandra gällande priset för flyttstädning. Här anges däremot att priserna är inklusive restid, material och fakturahantering. Det blir alltså inte dyrare än 1900 kr. Detta förutsatt att rutavdraget är möjligt att få för kunden.

Det fjärde företaget tar 3000 kr. Utöver det tillkommer inställelseavgift på 150 kr, fakturahantering för 30 kr samt 800 kr extra på helger. Det är betydligt dyrare men företaget väljer att marknadsföra sig med att vara en av Stockholms mest rekommenderade städföretag (enligt Reco) samt vara Svanenmärkta.

Prisskillnaden var inte stor mellan de tre första företagen. Istället skiljde det sig på vad som ingår i priset och vad man behöver betala extra för. Samtidigt visar jämförelsen att det går att boka flyttstädning i Stockholm för knappt 2000 kr eller drygt 3000 kr – för exakt samma lägenhet. Den som vi bäst kan rekommendera är stockholmflyttstädning.nu, bra priser och utmärkt service.