Företagen som hjälper dig med snöskottning i Stockholm

Behöver du hjälp med snöskottningen under de mer snöiga dagarna? Vilket företag du ska kontakta beror delvis på var snön ligger. Är det på taket behöver takläggare eller andra företag med god kompetens kring arbeten på hög höjd kontaktas. Är det däremot bara på uppfarten blir utbudet större då ett flertal företag erbjuder denna tjänst. Eller varför inte fråga grannen och ge en slant till någon ungdom som vill tjäna extrapengar under vintern.

Takläggare – Kompletterande tjänst under vintern

Takläggare har högsäsong från början av våren fram till hösten. Men när snö och is ligger på taken är det betydligt mindre jobb att göra. Det kan visserligen förekomma akutjobb men större takomläggningar eller byggnationer väntar många med till snön är borta.

För att komplettera med mer jobb under vintern finns det flera företag i Stockholm som främst erbjuder takrenovering och takläggning men som under vintern har snöskottning som en tjänst i utbudet.

Fördelen för dessa företag är att takläggare överlag har kunskapen och kompetensen att jobba på hög höjt och att hela tiden sätta säkerheten som första prioritet. Flera takläggare kan även utföra detta jobb utan att man för den skull skriver om det på hemsidan. Har du fått taket renoverat av ett företag i Stockholm kan du även fråga detta om de kan utföra snöskottning under vintern.

Behövs skottning på tak kan takläggare anlitas. När de ändå är på plats kan många skotta infart eller andra ställen på gården.

Städföretag – Med fokus på allservice

Utbudet och bredden på städföretag i Stockholm är minst sagt brett. En del städar enbart kontor och har valt att vända sig enbart mot kunder i detta segment. Samtidigt har andra valt ett mycket brett utbud av tjänster. Dessa företag kallas ofta för ”allserviceföretag”. De tar på sig arbeten som innebär rot- eller rutavdrag och som kan utföras utan någon större utbildning.

Därmed finns det även ett par städföretag som erbjuder snöskottning. Detta inte minst hos befintliga kunder. När de ändå är på plats kan de skotta uppfarten. Däremot är det ovanligt att de erbjuder snöskottning på tak eftersom det krävs en helt annan säkerhetskunskap för att utföra detta jobb. Då är det istället takläggare som bör kontaktas.