Nya möbler i badrummet kan vara trevligt när dom befintliga blivit slitna och fula eller om man planerar att genomföra en badrumsrenovering. Det finns mycket att välja bland från en mängd olika leverantörer och det kan vara klokt att fundera över sitt val innan man köper något.

Välj rätt storlek

Ska man påbörja en renovering eller byta ut befintliga badrumsmöbler till nya är det viktigt att man är noggrann när man tar mått. För stor inredning blir såklart problematiskt och i värsta fall kommer dom inte att få plats alls. Blir det för trångt kommer det bli svårt att komma åt vid städning och annat så se till att det finns lite luft kvar mellan till exempel dusch och handfat, om det är det man vill byta ut. Man ska heller inte välja för små möbler eftersom det kan se konstigt ut när dom väl kommit på plats. Även om det känns smart att välja smått framför stort just för att spara in på yta så är det inte säkert att resultatet blir helt bra.

Kvalitet före budget

Ett bra tips när man ska välja möbler till badrummet är att inte välja det allra billigaste, dessa är ofta av sämre eller rent av dålig kvalitet. Det finns många kända leverantörer, som ofta tar ett något högre pris för sina möbler, men man kan då känna sig trygg i att det man köper kommer hålla i många år, och dessutom brukar det oftast finnas garanti på produkterna man köpt.

Fundera över stilen

Oavsett om man renoverar hela badrummet från golv till tak eller bara byter ut några delar så är det viktigt att man köper badrumsmöbler som passar ihop med den aktuella stilen som finns i rummet. Ska det vara modernt utformat finns mycket att välja mellan och det mesta passar in men har man valt en annan stil så kan man behöva leta lite mer. För ett lantligt eller klassiskt utformat badrum kan man gärna välja något med gammaldags detaljer eller något annat som utmärker stilen.

När man letar efter nya badrumsmöbler ska man ha i åtanke att dom tar upp mycket av rummets fokus, så se till att välja en lämplig storlek och något som smälter in i stilen. Lägg hellre en extra slant på något dyrare möbler istället för att köpa det billigaste – det kommer förmodligen löna sig i längden.