När det kommer till utbyggnader av bostadshus kan det vara svårt att ta reda på den information som du inte redan sitter på. Till exempel kanske du undrar hur den planerade utbyggnaden kommer påverka värdet på din bostad vid en försäljning? Du kan även ha funderingar kring huruvida du bör anlita ett byggbolag eller om du kan göra jobbet på egen hand. Just när det gäller att bygga ut hus är kostnad såklart också en viktig fråga där det finns frågetecken som behöver rätas ut.

I denna artikel går vi igenom det mest nödvändiga som du behöver känna till om du planerar att göra en utbyggnad av ditt bostadshus inom en snar framtid!

När det kommer till att bygga ut hus är kostnad en viktig faktor

Oavsett om du ska göra en mindre ombyggnation eller en totalrenovering är projektet högst troligt en stor investering för dig som bostadsägare. Om du inte har några konkreta planer på att flytta ut inom den närmsta tiden kan du vilja göra huset lite mer personligt och anpassat till dina behov och preferenser. Det betyder att du kan ha glädje och nytta av ombyggnationen under många år framöver.

Men det går ju ändå inte att komma ifrån det faktum när du har tänkt bygga ut ditt hus att kostnaden för detta har en betydelse. Detta gäller inte minst om du faktiskt har planer på att sälja din bostad inom en snar framtid. Då kan du vilja göra denna investering i syfte att skapa en god avkastning åt dig själv på kuppen. Läs i sådana fall vidare för att få reda på mer när det kommer till att bygga ut hus och kostnad för detta!

Så mycket kostar det att göra en utbyggnad av ditt hus

Det finns förstås flera olika faktorer som allesammans är med och påverkar kostnaden för att göra en utbyggnad av ditt hus. Det finns dock vissa prisdata som indikerar följande:

  • Det genomsnittliga priset för en tillbyggnad är omkring 28 000 kr per kvm.
  • I den lägre delen av spannet sträcker sig priserna från omkring 23 000 kr per kvm.
  • Du kan behöva betala upp till 45 000 kr per kvm eller mer beroende på diverse faktorer.