Ibland har man för mycket på gång för att hinna med städningen. Det kan handla om en stressig vardag, eller att man har en större städning på gång, i samband med flytt eller liknande. Städning utav ett dödsbo tillhör också de arbeten som man gärna vill ha hjälp med för att inte överväldigas av minnen och känslor. För privatpersoner boende i Göteborg med omnejd finns det goda möjligheter att ta hjälp av en städfirma, antingen på regelbunden basis, eller när det uppstår behov.

Besök denna sida från en städfirma i Göteborg för vidare nyheter.

Nyttja RUT-avdrag för att anlita städfirma

Den som tar hjälp med städningen i hemmet kan använda sig av det s.k. RUT-avdraget för att få ett lägre pris på tjänsten. Detta innebär att det blir möjligt för vanliga människor att använda sig av städhjälp för att underlätta i sin vardag, men också att fler personer kan komma i arbete. Städhjälpen är på så sätt en win-win-situation, och självklart får städaren lön enligt kollektivavtal. Detta är möjligt tack vare en statlig satsning för att fler ska kunna anlita städhjälp, och det är sedan städbolaget som söker ersättning från Skatteverket.

Fyra saker att känna till om städhjälp

  • Tala om vilka förväntningar som finns på städningen, och ta reda på om det t.ex. kommer användas en checklista vid städningen. Om det gäller en städning inför flytt, så meddela vilka krav som ställs på städinsatsen och lämna denna lista till städpersonalen så att inget viktigt missas.
  • Testa vilket intervall på städning i hemmet som passar för situationen, och justera sedan frekvensen upp eller ner beroende på behoven. Kanske behövs städningen oftare under vintern, men mer sällan under sommaren.
  • Städningen kan också kompletteras med fönstertvätt, för att få ett helt rent och fräscht hem. Intrycket av städningen kommer att bli ännu mer effektfullt när även fönstren har fått sig en rejäl rengöring, och ljuset kan komma in ordentligt.
  • Den som arbetar hemifrån kan slappna av, för man behöver inte åka hemifrån och lämna plats åt städningen. Men om man behöver vara på en annan plats medan städningen pågår så blir uppdraget såklart utfört enligt checklistan ändå.