En flytt till en ny bostad eller kanske till och med till en helt ny stad är en stor omställning för de flesta. Att lämna något bakom sig och att flytta till något nytt är både läskigt och spännande på samma gång. Om man kollar tillbaka på historien så har den svenska staden Örnsköldsvik ökat markant i befolkningsmängd. Det är därför inte helt otroligt att behovet av flytt-relaterade tjänster som flyttstädning i Örnsköldsvik har ökat. Idag bor det drygt 55 000 invånare i hela kommunen, och varje år flyttar minst 100 personer in i kommunen.

Flytt till Örnsköldsvik

Örnsköldsvik är döpt efter en gammal landshövding vars efternamn var Örnsköld, men på samiska kallas staden för Orrestaare vilket står för “Den nya staden” på svenska. Ja, staden ligger minst sagt norrut, nämligen i Västernorrlands län, och man tror att staden var den mest nordliga tätorten under 1800-talet. Numera är staden en livlig plats, med mycket kust av Bottenhavet och med många öar och skär. Det finns tre gallerior i staden och två olika arenor för evenemang. Känt är staden för Paradisbadet, som är ett av landets största äventyrsbad med Sveriges längsta rutschbanor. Med tanke på kommunens lilla storlek finns här otroligt många företag, framförallt internationella företag. Den som flyttar till Örnsköldsvik har alltså alla förutsättningar för att hitta det som önskas, vare sig det handlar om natur, barnvänliga aktiviteter eller arbete.

Tänk på detta när du anlitar en städfirma för flyttstädning

I det stora vimlet av alla städfirmor som finns så kan det minst sagt vara svårt att navigera. Vad ska man egentligen välja? Är somliga bättre än andra? Nej, något enkelt svar finns det inte, men det finns några saker som kan hjälpa en att hitta rätt:

  • Omdömen eller rekommendationer: det är ofta lätt att hitta recensioner om företaget på nätet, och dessa kan ge en bra överblick över företagets prestation. Att få företaget rekommenderat av någon i ens närhet är ofta en ännu bättre garanti på att få en bra upplevelse.
  • Pris: det är självklart viktigt att få ett bra pris på flyttstädningen, men priserna mellan företagen kan skilja sig åt. Det kan vara enkelt att välja det billigaste företaget, men kom ihåg att det inte är en garanti på att det företaget är bra.
  • Checklista: för att få en bättre överblick över vad som inkluderas i priset kan man ofta se en checklista som företaget använder sig av vid städningen. Se till att listan överensstämmer med de krav som finns från hyresvärd eller köpare angående städningen.