I större rum är akustiken ofta svår att kontrollera eftersom det krävs en hel del inredning för att skapa en harmonisk ljudnivå. Många väljer att inreda med mycket textilier såsom kuddar, mattor och filtar, men ibland hjälper det helt enkelt inte. Genom att använda sig av ribbväggar i trä kan man få snygga men samtidigt praktiska akustikpaneler som gör ljudmiljön perfekt. För att säkerställa att materialet är lokalt producerat bör man välja svenskt trä till sin ribbvägg.

Ljuddämpande genom akustikfilt

Ribbväggar fungerar så att man bakom själva träribban har en akustikfilt. Denna hjälper till att absorbera och dämpa ljud så att ljudet i rummet blir mer behagligt. Akustikpanelerna är dessutom mycket enkla att montera och det går bra att använda både skruvar och lim. Några saker som är bra att kontrollera angående den akustikfilt som finns är:

  • Tillverkad av miljövänligt material
  • Tillverkad av material som är allergivänliga
  • Materialet är effektivt ljuddämpande

Om akustikfilten som används i produkten uppfyller dessa krav kan man känna sig säker på att det är en bra produkt.

Träribbor – vackert, praktiskt och miljövänligt

Sverige är känt för sin träindustri och därför är akustikpaneler i trä ofta lokalt producerade vilket är mer miljövänligt än importerade produkter. Dessutom är det mycket populärt inom arkitektur och design med träribbsväggar och här kan man se sin akustikpanel som en möjlighet att göra sitt hem vackrare. Det finns en mängd fördelar med att välja denna typ av akustikpanel och de allra flesta kommer inte ens förstå att det är just en akustikpanel. Gäster kommer i stället förundras över den moderna och vackra nordiska designen.

Använd akustikpaneler för att skapa en personlig ribbvägg

Ribbväggar är mycket enkla att montera vilket gör att man enkelt kan skapa en personlig och egen stil. Hur man väljer att montera sin akustikpanel kan skapa helt nya rum och spännande inredning. Den enkla monteringen gör att man kan testa sig fram och experimentera innan man hittar ribbväggens perfekta plats. För att väggen ska bli så vacker och sömlös som möjligt kan man även välja att ha en avslutningslist till sin ribbvägg.