Då och då dyker det upp begagnade verkstadsmaskiner på olika köp-och-säljsidor på nätet men det finns även företag som erbjuder bättre begagnade produkter. Dom två alternativen innebär en del skillnader samt olika för- och nackdelar. Läs mer om detta här.

Köpa privat

Att köpa begagnade verkstadsmaskiner privat behöver inte vara ett dåligt alternativ men däremot är utbudet av maskiner som är till salu ofta något begränsat. Det kan med andra ord vara svårt och tidskrävande att hitta det som efterfrågas men skulle det dyka upp kan ett köp förstås vara aktuellt.

Vid ett sådant köp finns dock flera saker som kan vara bra att tänka på – framför allt att undersöka maskinen noggrant för att kontrollera dess skick. Tänk på att ställa många frågor till säljaren för att få så mycket information som möjligt.

Till fördelarna med att köpa begagnade verkstadsmaskiner privat är att det kan vara lite billigare. Till nackdelarna hör att det inte medföljer någon garanti och det kan vara svårt att veta vad som faktiskt köps – kanske framför allt när det kommer till skick.

Köpa begagnade verkstadsmaskiner via företag

Det andra alternativet innebär att köpa från ett företag. Det finns företag som säljer både nya och bättre begagnade maskiner och det finns fler fördelar med att välja detta alternativ, jämfört med det ovan nämnda.

Ett företag som säljer nya och begagnade verkstadsmaskiner har kunskap inom området. Maskiner som ska säljas vidare är i regel kontrollerade, servade och eventuellt lagade om det funnits något fel, vilket gör att det går att känna sig mer trygg i köpet.

Andra fördelar med detta alternativ är:

  • Garanti
  • Tillgång till referenser
  • Olika finansieringsalternativ

Vad gäller garanti så är det vanligt även för äldre maskiner. Den gäller av naturliga skäl inte lika länge som för en helt ny produkt men medför ändå en trygghet till köparen.

Till nackdelarna hör att det kan vara dyrare att köpa begagnade verkstadsmaskiner via ett företag än från en privatperson men det kan det faktiskt vara värt. Med tanke på dom kontroller och åtgärder som görs innan försäljningen så kan det ses som väl investerade pengar.

Dessutom kan det som sagt finnas olika finansieringsalternativ – så som delbetalning. På så vis kan summan delas upp och betalas av eftersom för att det ska passa köparens behov så bra som möjligt.