Alla företag har behov av att göra ett gott intryck på såväl potentiella som befintliga kunder. Särskilt när vintern gör sig påmind med mängder av slask och grus som samlas i lokalens alla hörn. Då kan det vara lägligt att anlita en städfirma. I Stockholm finns ett stort antal städfirmor att välja mellan och i denna artikel ges en överblick av vilka tjänster de erbjuder. Information från ett av dessa finns på ishine.se.

Städning för företag

Städfirmor är vanligtvis mycket flexibla vad gäller tjänster och brukar kunna möta önskemål i hög grad. Därför spelar det inte så stor roll vilken verksamhet företaget bedriver – det kommer att finnas städfirmor i Stockholm som har möjlighet att städa enligt alla krav.

  • Kontorsstädning. Detta är den vanligaste typen av företagsstädning. Städfirman tar hand om löpande städning och kan hjälpa till med påfyllning av förbrukningsmaterial som pappershanddukar, toapapper, soppåsar och så vidare. Städfirman har oftast möjlighet att leverera städningen helt efter företagets behov, exempelvis vad gäller frekvens och tidpunkt. För vissa kontor passar städningen bättre på morgonen, medan andra föredrar lunch- eller kvällstid.
  • Städning i träningslokaler och gym. Att städa ett kontor skiljer sig naturligtvis från att städa ett gym, där duschar, omklädningsrum och träningsmaskiner ansamlar bakterier och smuts i mycket högre grad. Därför krävs en annan sorts städning. Vissa städfirmor är specialiserade på denna typ av lokaler och kan anpassa städningen helt efter gymmets önskemål.
  • Skolor. För skolor och förskolor är det särskilt viktigt att städfirman använder sig av miljöcertifierade produkter på grund av det stora antalet barn i rörelse i lokalerna.

Bästa städfirman i Stockholm – att hitta rätt

Beroende på vem man frågar kommer svaret naturligtvis att bli olika. Den bästa städfirman i Stockholm kan vara den som erbjuder många tilläggstjänster, eller kan det vara den som är mest prisvärd – det beror helt på preferens. Det bästa sättet att hitta en välrenommerad städfirma är dock att använda en jämförelsesajt som tillåter recensioner. Det är då enkelt att bilda sig en uppfattning om vilka städföretag som dyker upp på överenskommen tid och plats, med korrekt utrustning och en positiv inställning, och vilka som är mindre imponerande.