Gillar man retrodesign finns det inte många alternativ i jakten på redskap för huset. Köksinteriör har blivit ett känt begrepp och för många är heminredningens fokus just köket! Varumärket KitchenAid har tagit marknaden med storm och man kan runt omkring i Sverige se åtskilliga exempel på dess popularitet. I första hand gäller det hushållsassistenten som återfinns i många butiker för köksinredning. I grund och botten tillverkas dessa maskiner av Whirlpool, men saluförs under det välkända varumärket KitchenAid. Även om detta är ett varumärke som är trendigt, är det på inget vis någonting nytt. Produkterna har funnits i snart 100 år och har förfinats varje år längs vägen. Redan innan Whirlpool 1986 gick in och köpte upp varumärket, hade de en intressant resa. Det var innan köpet som designen och mycket av de karakteristiska dragen utformades.

Äldre stil

1937 kom deras flaggskeppsmodell ut på marknaden. Den gick under namnet model K och såg ut som dagens produkter. Utformningen och den tekniska lösningen bakom produkten var en utmärkt kombination som än idag finns kvar. Samma år som man kom ut med modellen hade man också en lansering av kaffekvarn. Även denna fick genomslag och såldes i stora antal. 1949 Tog man ytterligare ett steg på vägen till framgångarna och kom ut med en diskmaskin. Det var en helt ny teknik som användes i denna diskmaskin jämfört med tidigare modeller. De äldre alternativ som fanns tillgängliga sköljde disken med vatten medan denna hade högtryckssystem för att bättre göra rent.

Företaget har genomgående hittat utmaningar och sätt att övervinna dessa. På detta vis har de kunnat fylla en viktig funktion i hem över hela världen. Allt ifrån diskmaskiner till mixer, kylskåp och kaffekvarnar har tillverkats i en intressant färgskala och design som ännu fungerar för många av de moderna hushåll som investerar i dessa produkter. En bit in på 1990 talet närmade man sig en rad olika områden på ett nytt sätt. Matberedare som kunde underlätta en rad hushållssysslor blev en framgång som idag är svår att begripa. Många av produkterna som tagits fram var helt nya för sin tid och bidrog på ett sätt som nu tas för givet.

Vill man hitta sådana produkter idag finns ett rikt utbud via nätbutikerna i Sverige såväl som utomlands. Det går även att handla till bra priser och få ett kök som inte bara är bra utan som också är snyggt.