Om du inte har hört talas om polyuretan förr kan man i kort beskriva det som ett särskilt sorts gummi- eller plastmaterial. Förkortningen för polyuretan är PUR och materialet består av en särskild sorts sammansättning av kemiska föreningar. Dessa är väldigt långa, till exempel om man jämför med organiska syror. Polyuretan har extremt många fördelar, betydligt många fler än andra liknande produkter. Till exempel är PUR otroligt hållbart och slitstarkt. Det har en relativt låg vikt och kan utformas på olika sätt för att fungera inom en rad olika branscher. Tack vare att polyuretanet har fantastiska isoleringsegenskaper använder man ofta just PUR inom sprutisolering eller lösull.

Om du vill ha produkter av hög kvalitet och med stor mångsidighet kan du hitta många företag som erbjuder tillverkning av polyuretan. Då materialet kan se ut och kännas på många sätt fungerar det inom såväl fordonsindustrin som inom byggbranschen eller möbeltillverkningen. Idag hittar man polyuretan i stort sett överallt. Du sover kanske redan på en madrass som innehåller PUR. Eller så kör du en bil? I så fall finns det mängder av delar som är tillverkade av just en PUR-kärna.

Miljöaspekten för polyuretan varor

Miljön måste vi vara rädda om, det är det enda vi har i slutändan. När det kommer till inköpare för stora fabriker och industrier är det desto viktigare att välja material som verkligen kommer att hålla länge och som har en så liten påverkan på miljön som möjligt. Även här är polyuretan ett av de ledande materialen. Polyuretan är både slitstarkt och hållbart, dessutom mijlöneutralt både under själva tillverkningen och vid förbränning. När du eldar polyuretan släpper materialet ifrån sig gaser som är lika farliga (eller ofarliga) som när du eldar ved eller läder.

Ur miljösynpunkt är det jättebra att bygga hus med just polyuretan eftersom materialet har extremt god isoleringsförmåga. Detta innebär att huset inte släpper ifrån sig alldeles för mycket värme utan du behåller allt inomhus. Om du vill veta mer om hur man kan använda polyuretan samt vilka produkter som vanligtvis består av en kärna i PUR, finns bra information att ta del av online. Eller kontakta en polyuretantillverkare för att beställa produkter.