Ska du renovera fasaden? Eller måla om? För längre och mer omfattande projekt är det byggnadsställningar som ofta är det bästa alternativet. Det tar visserligen viss tid att montera upp dem, men väl uppe, så kan ni arbeta flera åt gången, samtidigt som ni inte är begränsade av omgivningarna i samma utsträckning som med skylift.

Vad det kostar att hyra byggnadsställningar varierar

När vi tittar på ett företag som är baserat i Vänersborg ser vi ungefärliga priser. Faktorer som typ av ställning, storlek och hur länge den ska användas är de mest avgörande faktorerna. Enligt de ungefärliga priserna från företaget i Vänersborg ser vi att det kan kosta ungefär 20 000 kronor för en månad, för en liten villa och efter ROT-avdraget. För en normalstor villa kostar det omkring 30 000, och för en stor villa kostar det 40 000 kronor och mer.

Priserna är baserade på att du behöver byggnadsställningar runt hela huset, vilket inte alla gör, givetvis. Dessutom ingår montering, demontering och transport i dessa priser på byggnadsställningar i Vänersborg. Det kan finnas vissa prisskillnader geografiskt. Dylika tjänster brukar ofta vara lite dyrare i storstäderna – men det finns stora variationer mellan olika företag och deras prissättning. Om du hyr genom annonssajter, kan det bli billigare. Till exempel ser vi att det går hyra byggnadsställningar för ungefär 300 kronor per dag, eller 1 100 kronor för en vecka. Mer information om priserna finns inte tillgängligt direkt på sidan, men vi kan nog utgå ifrån att produkterna med dessa priser knappast är jämförbara med det som företaget i Vänersborg erbjuder. Troligen kommer inte montering och demontering ingå i dessa priser, och sannolikt täcker de enbart en liten del av huset.

Hur stort hus du har, och hur länge du behöver ställningarna, är de två största faktorerna. För att få en precis prisbild av vad det kan kosta just för dig, behöver du tala med en firma och ge en detaljerad uppdragsbeskrivning. Bättre är dock om de kan komma ut och göra hembesök innan de ger dig offerten. På så vis kan du vara säker på att du faktiskt får ett prisförslag som stämmer överens med verkligheten. För mindre projekt kan skylift vara ett alternativ – men var vaksam så att arbetet inte drar ut på tiden.