Flyttbranschen är en viktig spelare i samhället och till följd av deras tjänsteutbud kan företag och privatpersoner snabbt byta adress. I Karlskrona finns en rad flyttfirmor och att välja är ibland en utmaning. Det finns goda argument för att gå igenom utbudet noga innan man skriver avtal med någon part. Inte sällan kan olika tjänster ingå i offerten, varför det kan vara svårt att jämföra de olika aktörerna. Genom att höra av sig till en etablerad flyttfirma i Karlskrona, kan man minimera riskerna för att hamna i tråkigheter. Här finns några saker man kan tänka på.

Hur hittar jag rätt flyttfirma?

Begär alltid in offerter från tre till fyra stycken olika flyttfirmor i Karlskrona. Kontrollera om flyttfirman är medlem i någon av de stora branschorganisationer som finns, till exempel Sverige Möbeltransporters Förbund. Då kan du vara säker på att försäkring och trafiktillstånd finns, att personalen har kollektivavtal och att de har speciella fordon som är anpassade för bohagstransporter. Be alltid om flyttfirmans organisationsnummer. Du kan sedan enkelt via Skatteverket kolla upp företaget och hos kronofogden kan du få reda på om företaget är begärt i konkurs.

Hur jobbar en flyttfirma?

En seriös och bra flyttfirma i Karlskrona hjälper er att packa och kanske ännu viktigare, vet hur man packar på rätt sätt. Exempelvis ska man aldrig använda tidningspapper för att slå in porslin med, men ska stapla tallrikarna på höjden och undvika tidningspapper som riskerar att fläcka ner ditt porslin. Flyttfirmor i Karlskrona använder istället ett speciellt emballagepapper som skyddar dina tallrikar bättre än tidningspapper och lämnar inte kvar någon trycksvärta. Alla kartonger måste märkas tydligt, till exempel ”kök”. ”vardagsrum”, ”hall” etcetera. Då blir det mycket enklare att veta var sakerna ska placeras i den nya bostaden.

Vill du kan du också packa ditt bohag själv. Då brukar man kunna åka till flyttfirman i Karlskrona och hämta flyttkartonger ett par veckor innan. Som en tumregel brukar man säga att det behövs cirka en flyttkartong per kvadratmeter.

Hur lång tid tar en flytt i Karlskrona?

Att flytta med en flyttfirma går alltid snabbade än om man flyttar på egen hand. Det är så klart svårt att ge en alldeles exakt tidsram men flyttar man en liten lägenhet med bara ett rum och kök så brukar det inta ta mer än ett par timmar att lasta. Många faktorer som kräver tid elimineras när man tar in experter. Vidare finns stor erfarenhet, bilar och muskler som inte viker sig under vikten. För de allra flesta innebär dessa tjänster en väsentlig tidsbesparing.