Vill du få upp fräschören och lystern i ditt gamla parkettgolv? Många äldre hus kräver enormt mycket arbete i form av renoveringar. Dock går det ofta att bevara den gamla charmen på olika sätt. I gamla hus är det väldigt ofta fina och robusta trägolv. Men precis som med allt annat slits även golv med tiden. Det tappar inte bara sin lyster och yta utan slits även genom repor och djupa hack. Till skillnad från många av dagens golv som endast har ett tunt lager trä högst upp, är gamla trägolv tillverkade genomgående av hårda träslag. Detta gör det möjligt att slipa ner golven för att på så vis väcka det till liv igen.

Du kan hitta många professionella företag som erbjuder golvslipning i Stockholm. Kontakta några företag och berätta om hur ditt golv ser ut, exempelvis om det endast tappat sin lyster eller om det även är ordentligt ruggat av repor. Då blir det lättare för firman att återkomma med en offert. Ju repigare och slitnare golvet är, desto längre tid tar det att slipa det. Man behöver särskilda golvslipningsmaskiner för att utföra den här sortens jobb. Något som givetvis ett golvslipningsföretag tillhandahåller.

Slipa golv själv eller inte

Det går naturligtvis att slipa golv på egen hand, dock behöver du förmodligen hyra en golvslipningsmaskin. Det är lite trixigt att veta vilken sorts maskin som du behöver till ditt golv. Det är därför bra att fota och visa för personalen där du hyr maskinen. Tänk på att du behöver få bort all den gamla bonvaxen med lacknafta, något som tar sin tid. Det är viktigt att ta bort vaxet eftersom det annars kommer fastna i slippappret på golvslipningsmaskinen. Visst kan du spara lite pengar på att göra jobbet själv. Men tänk på att räkna med hyreskostnaden för maskinen och eventuellt annat material som krävs för att rengöra, slipa och bona golvet. Därtill tar det naturligtvis tid. Om du vill spara in tid, slit och ork och få ett skinande vackert trägolv är det oftast smartast att helt enkelt anlita en firma för golvslipning i Stockholm. Hitta ett bra företag redan idag!