En privatperson som önskar boka parkettläggning i Båstad – kan lika gärna ringa ett företag i Helsingborg. Det visar ett exempel med Uffes Golvservice, och de är inte ensamma. Personer och företag som vill ha hjälp med hantverkstjänster söker generellt hantverkare från sin egen stad. Det är ett logiskt handlade – men inte alltid bästa lösningen.

  • Referenserna hittas lokalt
    Ska parkettläggning, takläggning eller badrumsrenovering ske är det många som söker referenser från vänner och bekanta. Därmed kommer även främst lokala företag rekommenderas.

  • Google Maps
    När en sökning sker med en lokal tjänst i sökningen (exempelvis ”Parkettläggning Båstad”) visas Google Maps med företag som erbjuder denna tjänst i närheten. En person som befinner sig i Båstad kommer därmed enbart se företag som erbjuder parkettläggning just där.

Parkettläggning i Båstad – Från Helsingborg

Det tar drygt 45 minuter att åka med bil från Helsingborg till Båstad. Det är knappast något problem för hantverkare att åka den sträckan i det fall som arbetet minst förväntas ta en dag. Det gör även att flera företag har valt att marknadsföra sina tjänster flera mil från den stad de är belägna i.

Ett exempel är Uffes Golvservice. Företaget är beläget i Helsingborg men når, med marknadsföring, kunder i ett flertal närliggande städer. På deras hemsida nämns med tydlighet ”Vi erbjuder parkettläggning i Båstad” för att förtydliga för kunderna att hjälp kan ges i betydligt fler städer än Helsingborg.

Offerter – från flera städer

Exemplet ovan visar med tydlighet att hantverkare inte bara söker kunder i sin egen stad utan även städer relativt i närheten. Det innebär även att man som kund kan tänka bredare när det är dags att ta in offerter.

Exempel:
Per bor i Båstad och önskar få hjälp med parkettläggning. Då det är en mindre stad finns enbart ett fåtal hantverkare som kan erbjuda detta. Dessutom är vissa av dessa fullbokade. Han skickar nu offertförfrågan till stora företag i städer inom radie av 10 mil. Det ger ett betydligt större utbud av hantverkare vilket även innebär att bättre pris kan hittas. Uffes Golvservice, som nämns i artikeln, ska enbart ses som ett exempel. Ett flertal andra golvföretag finns i Helsingborg och många av dessa har parkettläggning i närliggande städer.