Är du upptagen med att packa ner ditt bohag inför flytten? I sådana fall kanske du helt enkelt saknar den tid som krävs för att kunna städa din gamla bostad innan du flyttar. Det är dock fullt förståeligt att din hyresvärd vill att lägenheten ska städas innan du som hyresgäst flyttar ut. Den nya hyresgästen vill nämligen komma till en nystädad, ren och fin lägenhet att flytta in i. Därför kan det många gånger vara värt att köpa flyttstädning i Stockholm som en tjänst.

Billigare att anlita flyttstäd än att låta hyresvärden göra detta

De allra flesta hyresvärdar kräver att den lägenhet som du lämnar bakom dig ska vara ordentligt städad. Om du inte städar lägenheten tillräckligt väl riskerar du att tvingas bekosta städningen av lägenheten. Hyresvärden tar då in en städfirma som utför en så kalla flyttstädning och gör din gamla lägenhet redo för nästa hyresgäst. Detta är väldigt vanligt men du kan spara mycket pengar på att själv betala för städningen istället för att tvingas betala en straffavgift.

Samtidigt har vi förståelse för att din stundande flytt redan upplevs som tillräckligt stressande som det är. Du ska trots allt packa ner alla dina tillhörigheter och flytta flyttkartongerna till din nya bostad. Dessutom behöver du jobba och utföra andra vardagssysslor. Därför kan det vara svårt att hinna med städningen av den gamla bostaden innan du flyttar ut. Som tur är finns det dock aktörer som erbjuder prisvärd flyttstädning i Stockholm. Detta bör du dra nytta av genom att använda deras tjänster!

Vad inkluderas i en typisk flyttstädning i Stockholm?

Exakt vilka städtjänster som ingår när du anlitar flyttstäd varierar från en städfirma till en annan. Generellt sett kan du dock räkna med att följande tjänster ingår i en flyttstädning i Stockholm:

  • damning och rengöring av alla ytor såsom väggar, tak och golv
  • djuprengöring i köket som inkluderar rengöring av alla vitvaror
  • rengöring av alla lampknappar och vägguttag
  • dammsugning av alla mattor och golv
  • djuprengöring av badrummet.

Dessa är bara några exempel på de tjänster som kan ingå i städningen. Du kan dessutom prata med din städfirma om du vill köpa till några särskilda städtjänster.