Bor du i Västerås? Kanske äger du dessutom ett hus och har en trädgård? I så fall har du de perfekta förutsättningarna för att installera solceller i Västerås. Vart i landet man bor har faktiskt stor påverkan för hur lönsam en solcellsinstallation kommer att bli. Ju högre norrut du kommer, desto färre soltimmar och desto sämre produktion av solel. Västerås är däremot en utmärkt stad att investera i solceller. Här kommer du utan problem att kunna räkna hem investeringen med tiden.

När du väl ska börja leta efter solceller är det viktigt att du först och främst har kollat på hustaket. Hur stort är det? Vilken vinkel har det och i vilket solstreck ligger taket? Ett lutat tak i söderläge ger den bästa förutsättningen för elproduktion, däremot ska du inte låta hustaket stoppa dig. Det går att installera solceller på i stort sett alla tak (förutom eternittak).

Hur mycket pengar per år kan jag spara med solceller i Västerås?

Hur mycket pengar du har möjlighet att spara genom att installera solpaneler i Västerås varierar en del. Bland annat är antalet solceller avgörande samt vilken kapacitet de har. Ett exempel är dock att du installerar 20 solceller i Västerås, något som kommer spara dig cirka 8 000 kronor i elkostnader varje år. Då kan du enkelt räkna ut hur många år du behöver använda dig av dina solpaneler för att få tillbaka investeringskostnaden. Under årets mest soliga dagar har du dessutom möjlighet att generera överskottsel. Denna kan du antingen välja att lagra i ett externt batteri, för att exempelvis använda under kvällen. Det är även möjligt att sälja din solenergi i Västerås till andra elhandlare. För att sammanfatta fördelar med solpaneler i Västerås kommer här en lista:

  • Minskade koldioxidutsläpp (bra för miljön)
  • Smart investering som betalar sig med tiden
  • Möjlighet att lagra eller sälja din överskottsel
  • Spara mycket pengar i form av minskad energiförbrukning

När du ska välja ut dina solceller i Västerås är det smart att välja ett företag som både tillhandahåller kvalitativa produkter men som även kan hjälpa till med montering och installation. Kolla även upp växelriktaren, den påverkar i högsta grad solcellernas funktion. Bland annat ser växelriktaren till att dina solceller får rätt belastning och att de används på ett sätt som ger så hög effekt som möjligt. Växelriktaren är en av de viktigaste komponenterna när du köper solceller i Västerås.