Brist på förvaring är ett vanligt problem i många hem och ofta beror det kanske inte på att man bor för litet utan att man helt enkelt har för mycket saker. Ett sätt att skapa bättre förvaring är såklart att göra sig av med sådant som inte används men vill man inte det får man helt enkelt satsa på att hitta andra smarta lösningar.

Fyll väggarna med hyllplan

I källare, förråd, i hallen, i vardagsrummet eller någon annanstans där det finns tomma väggar kan man sätta upp hyllplan i olika varianter och storlekar. Fördelen med att välja enkla hyllplan istället för klumpiga bokhyllor och garderober är att man får en luftigare känsla. Golvytan kan fortfarande vara fri vilket bara det skapar bättre rymd. Vill man däremot gömma sina saker kan man montera skjutdörrar eller en enkel gardin framför.

Dom flesta har garanterat någon vägg hemma där det finns utrymme att montera upp ett par hyllplan och det ger faktiskt mer förvaringsmöjligheter än vad man kan tro. Väljer man djupa plan kan man förvara många småsaker i backar och för grundare hyllor passar kläder och mellanstora prylar perfekt. Behöver man lite av varje är det snyggt att sätta djupa hyllplan nertill och lite grundare längre upp på väggen.

Om du har en trappa

Den som har en bostad med två eller fler våningar har också en trappa. Utrymmet under denna är ofta något som står tomt men här finns faktiskt plats för mycket om man bara vill. Det är till exempel en utmärkt plats att förvara ytterkläder som inte används dagligen, eller varför inte göra en återvinningsstation för pant, flaskor och kartong? Sätt upp några hyllplan och krokar även här, sortera i snygga lådor och backar eller sätt upp ett skynke för att dölja hela kalaset.

Organisera mera

Även om det är ett tråkigt och tidskrävande projekt kommer det att förbättra förvaringen hemma. Genom att rensa ut och organisera alla sina saker får man plats med mycket mer, och dom flesta har faktiskt fler förvaringsutrymmen än man kanske tror. Besök denna sida för inspiration om hyllplan.

Gör du dig av med sådant som inte längre behövs och används gör du dessutom plats för något annat. Trots att det kan kännas motigt så att komma igång med att organisera och fixa så kan det faktiskt vara ganska roligt – för att inte tala om den sköna känslan när det är klart.