Hitta målare i Gävle

För den som vill kunna göra om hemma utan att lägga en förmögenhet på nytt möblemang och exklusiva tapeter finns andra alternativ. Genom att anlita en målare i Gävle kan du få en helt ny känsla i hemmet. Ny väggfärg kan göra otroligt stor skillnad. I många år har vita väggar och tak varit standarden i våra svenska hem. Men nu börjar alltfler upptäcka effekten av att måla väggarna i färger som dovt blå, mossgrönt och senapsgult. Det betyder naturligtvis inte att hela hemmet måste vara i en galen färg, det kan bli otroligt snyggt att endast måla en fond någonstans.

En målare i Gävle kan du komma i kontakt med genom att googla på nätet. Det finns gott om hantverkare i området och skickliga målare samt tapetserare som kan hjälpa dig. Fördelen när du vänder dig till en professionell målare är att resultatet blir snyggt, hållbart och går snabbt. Visst går det att måla själv, men det gäller att man vet vad man gör. Annars finns stor risk för färgsplatter i taket, på golvet samt ett fläckigt och flammigt resultat.

Om du vill prova själv

Om du istället för att anlita en målare i Gävle väljer att göra jobbet själv kommer du lång väg på att köpa hem de rätta verktygen. Först och främst behöver du hitta materialet för själva grundjobbet. Det vill säga golvpapp, maskeringstejp, tyg- eller plastdukar och liknande. När du täckt för alla lister, kontakter och golv kan du börja med grundmålningen. Se till att du köpt hem tillräckligt med färg, roller och tråg, olika sorters penslar. Storlek beror lite på hur vinklarna ser ut, men det kan vara bra med en mindre och en lite större. Du kan fråga i en färgaffär. Tänk på att röra runt i färgen när du öppnat den då den annars har delat sig lite. Du kan använda en pinne av något slag. Det är ofta bra att rådfråga personalen på en färgbutik när du väljer ut kulören. De har bra kännedom om såväl finishen på färgen samt hur mycket färg du behöver. Det är inte alltid det blir mycket billigare att själv måla eftersom du behöver köpa hem mycket material, även stegel och liknande.