Hantverkslista – Smidigt sätt att hitta hantverkare snabbt

Planeras badrummet renoveras har ni gott om tid att hämta inspiration, kontakta hantverkare och planera in arbetet när det passar i vardagspusslet. Men när elen plötsligt försvinner, vattnet sprutar från kranen eller det är stopp i avloppet önskas hjälpen betydligt snabbare. Då är det en klar fördel att ha en lista i hemmet med nummer till allt från elektriker till rörmokare.

Bor du i bostadsrätt eller villa är det fördelaktigt att ha en uppdaterad lista på hantverkare som kan ringas om akuta problem uppstår. Att behöva använda mobilens sista batteri till att googla fram nummer till en elektriker när elen har försvunnit är knappast vad man önskar. Då är det bättre att ha en lista klar som man direkt kan välja nummer från.

Hantverkare och försäkringsbolag

Börja med att söka upp och jämföra olika hantverkare. Detta både gällande pris och tillgänglighet. Det finns bland annat elektriker i Stockholm som lovar att kunna erbjuda hjälp inom ett visst antal timmar. Detta oavsett om det är helg eller natt. De har specialiserat sig på tillgänglighet och service. Men då får man istället förvänta sig att detta företag tar betydligt mer betalt än andra liknande företag i Stockholm som enbart erbjuder sina tjänster under vardagar.

För att hålla nere kostnaden kan man därför skriva upp ett nummer till en rörmokare, elektriker och glasmästare som har lägre pris men sämre tillgänglighet och ett nummer till de som erbjuder jourtider till högre kostnad.

Skriv även upp de försäkringsbolag som kan vara relevanta att kontakta – vilket främst är där du har din hemförsäkring och/eller villaförsäkring.

Uppdatera en gång per år

Ta för vana att uppdatera listan minst en gång per år. Detta genom att kontrollera att de företag du har på listan fortfarande finns kvar och att telefonnummer fortfarande är aktiva. Dessutom bör du även kontrollera att de som används för jourhjälp även erbjuder detta.

Det finns även en fördel att kolla om företaget hamnat på Råd & Röns så kallade Svarta Lista samt om deras omdömen tydligt försämrats på Google eller recensionssidor. Det kan ju exempelvis skett ägarbyte eller annat som påverkat kvalitén.

Jourmöjligheter från angränsande stad

Hittar du inte någon hantverkare som erbjuder jourtider i din stad? Sök i närliggande städer. Den som bor i Solna kan ju lika gärna söka efter elektriker i Stockholm. Ett fel som många gör är att man utgår från att hantverkaren måste vara från samma ort. Men det viktiga är att de kan komma snabbt – oavsett var de startar, vårt val i Stockholm är elektrikerstockholm.biz.