Tips för bra flyttstädning i Stockholm

Så fort du har tecknat avtal för din nya bostad är det ofta dags att städa den gamla. Du kan antingen köpa din flyttstädning i Stockholm av en professionell städfirma eller utföra den på egen hand. Du som själv tar hand om din flyttstädning i Stockholm kan med fördel använda dig av nedanstående råd för att vara säker på att resultatet blir det bästa.

Så lyckas du med din flyttstädning i Stockholm

Vare sig du själv tar hand om din flyttstädning i Stockholm eller anlitar ett proffs åt att städa din bostad, kan du underlätta arbetet genom proaktiv städning.

  • Börja i god tid. Det enklaste sättet att rengöra en bostad är att redan från början försöka hålla den ren. Du kan underlätta arbetet med att hålla din bostad ren genom att lägga en matta längs de vägar du oftast går samt ta bort fläckar så fort de uppstår. Med en defensiv strategi för renhållningen av bostaden sparar du många timmar längre fram. Om du inte har ägnat dig åt defensiv städning av din nuvarande bostad behöver du inte oroa dig, det finns nämligen tid att få städningen gjord innan du flyttar. Om du har möjlighet bör du dock städa på förhand enligt ovanstående metod.
  • Städa under flytten. När du packar ner din garderob eller gör dig av med de varor i kylen vars bäst-före-datum har passerat, kan du städa det utrymme som plötsligt blir tomt. Det finns inget bättre tillfälle att göra sig av med spindelnät samt damma av byrålådor än då du tömmer dessa utrymmen. Innan du överlämnar nycklarna till hyresvärden eller de nya villaägarna bör du gå igenom alla utrymmen på nytt, men genom att göra en stor del av jobbet på förhand kan du spara flera dagar om inte veckor.
  • Glöm inte detaljerna. Ibland är det enkelt att glömma de mindre detaljerna såsom att spackla igen eventuella hål i väggarna, att torka av golvlisterna i alla rum, att polera dörrhandtagen och att rengöra kylskåpet. Även småskalig smuts som har byggts upp över tid kan ge hela din bostad en ostädad känsla.