Snickerifärg är en speciell sorts färg som är utformad för att klara av vardaglig användning. Därför används den ofta för att skydda olika träytor som vi kommer i kontakt med i vardagen. Men färgen är inte bara skyddande utan ger även en trevlig finish som förhöjer estetiken hos det föremål som målas med den.

Det finns flera olika färger av denna och andra sorter att välja bland på marknaden. Dock är inte alla de olika varianterna lika väl lämpade att använda för att måla snickerier. En bra snickerifärg kan göra att träet håller längre och samtidigt skydda från väder och vind samt fukt och liknande. Nedan belyser vi några situationer då en sådan färg kan visa sig vara väldigt användbar.

3 situationer då en snickerifärg kan visa sig vara användbar

Du kan vilja använda dig av en sådan här färg när du:

  • Piffar upp gamla möbler. Har du gamla och slitna möbler som du vill ge nytt liv? Då kan denna färg vara din bästa vän! En snickerifärg kan användas för att piffa upp gamla möbler och göra dem som nya igen. Färgen täcker effektivt över repor, fläckar och andra skönhetsfläckar. Dessutom ger den en hållbar finish som gör att möbeln står pall för vardaglig användning och det slitage som kommer med detta.
  • Skyddar dina utemöbler. Färgen kan även användas för att skydda utemöbler av olika slag. Du kan med fördel använda den för att måla allt från trädäck och staket till utemöbler och annat trä som utsätts för vädrets makter. Färgen hjälper de målade föremålen att stå emot solens UV-strålar, regn, snö samt hög- och lågtryck. Därmed kan du använda den för att skydda dessa ytor från vädret och därigenom förlänga deras livslängd.
  • Målar om dina köksluckor. Denna typ av färg kan även användas i samband med att du målar om dina köksluckor. Köksluckorna utsätts nämligen för en hel del slitage på grund av att de används så ofta. Dessutom utsätts de även för värme, fukt och matstänk. Därför är det viktigt att du gör vad du kan för att skydda luckorna och säkerställa att de håller sig fina över tid.