Ingen vill vara med om något så tråkigt som ett inbrott. Men visste du att du kanske omedvetet bjuder in tjuvar genom ditt val av dörrar, fönster och belysning? En undersökning har visat att tjuvar kan ta sig in var som helst, men de föredrar det lättaste och snabbaste sättet. En tjuv som upptäcker att han/hon kan jobba ostört kommer troligtvis inte att låta möjligheten gå sig förbi. Därför är det viktigt att du tänker efter hur det ser ut hemma hos dig – det finns kanske detaljer du upptäcker att du måste ändra på.

Bjud inte in ogärningsmän

Det gäller att göra inbrottet så svårt som möjligt för tjuven. Se upp för mörka, igentäppta platser – häckar eller murar som skymmer insynen kanske bidrar till ett privat utomhusliv för dig och din familj, men så fort ni åker iväg på semester blir det rena paradiset för tjuven. Ingen kommer att lägga märke till vad han gör! Det är också viktigt att du ser över alla detaljer som kan göra det lätt för objudna gäster att ta sig in – som glasdörrar, brevinkast eller fönster som är nära trappor eller trädgrenar. Tjuven kommer visserligen att ta sig in som bäst han kan – men…

Stöldgodset bärs ut genom dörren

Därför är det viktigt att du skaffar en ordentlig säkerhetsdörr. Inte minst om du bor i en storstad där frekvensen inbrott är hög. Kanske är det en billig försäkring? Du som letar efter säkerhetsdörrar i Stockholm bör veta följande innan du slutför ditt köp:

  1. En ordentlig säkerhetsdörr bör agera både som ljuddämpare och brandskydd.
  2. Se till att du får certifikat på att dörren klarat av säkerhetstestet – än finns det många lurendrejare inom återförsäljarkretsen.
  3. Glöm inte utseendet! En dörr är en av de viktigaste detaljerna i hemmets helhetsintryck. Det finns många varianter, så du kan välja material, utformning och modell efter din personliga smak. På så sätt gör du huset ditt på mer än bara pappret och kan dessutom ha roligt när du leker med designen.

Välj en ordentlig säkerhetsdörr och gör så att det ser så svårt som möjligt ut för ovälkomna inkräktare att ta sig in. Ska du på semester kan du även be grannen klippa gräset eller samla posten, så att tjuven tror att du aldrig lämnat ditt hem. Denna webbplats tar upp åtskillig info om säkerhetsdörrar i Stockholm och kan underlätta valet.