Fastighetsskötare

Fastighetsskötare är den typen av yrke där man lätt kan förundras över hur mycket kunskap en och samma person egentligen kan inneha, då en bra fastighetsskötare ju i princip kan precis allt vad gäller att fixa!

Oavsett vad det är som behöver fixas och lagas, justeras och monteras, registreras och målas så finns fastighetsskötaren där och ordnar med allt. Att vara teknisk och praktisk redan från start är därför något av det mest grundläggande för att man ska passa som fastighetsskötare.

Fastighetsskötare arbetar väldigt nära människor mycket av tiden, så det är naturligtvis bra att även var bra med folk. Att vara serviceinriktad och glad över att hjälpa till oavsett vad det kan vara är även det viktigt.

Beroende av var man arbetar som fastighetsskötare så ser arbetet aningen annorlunda ut. Är det exempelvis på en skola man arbetar så är det mycket med att öppna och låsa, larma, registrera passerkort, tända lamporna på skolgården, hjälpa till med elevernas krångliga lås på skåpen med mera.

Är det så att man arbetar som fastighetsskötare för ett vanligt flerfamiljshus så handlar det istället mycket om att sköta rabatter, snöröjning, grusning och sandning på vintern, ta han om miljöstationer, reparationer och gräsklippning.

När man arbetar som fastighetsskötare så är det, som nämnt, viktigt att man trivs med att ha mycket olika människor omkring sig. Man ska också känna sig bekväm med att besöka flertalet olika lägenheter dagligen för att hjälp till med småsaker som hyresgästerna kan behöva hjälp med.

Om man inte trivs bland folk, men ändå vill arbeta inom detta segment så finns det mycket annat man kan arbeta med. Alla jobb som faller inom ramen för dessa arbetsuppgifter är inte lika sociala som andra, så det finns något för alla, oavsett personlighetstyp.

Bland de utbildningar som är bra att ha i bagaget om man vill arbeta som fastighetsskötare hittar vi exempelvis Hantverksprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, El- och energiprogrammet och Bygg- och anläggningsprogrammet.

Idag efterfrågas mer kompetens inom alla yrken och jobb, så att ha en bred kompetens inom området kommer att göra det lättare för dig som vill arbeta som fastighetsskötare.

Är du nyfiken på att arbeta som fastighetsskötare rekommenderar vi att du tar kontakt med något de företag i ditt närområde som arbetar inom fastighetsskötsel, som EMJ Service i Stockholm.